Kluski leniwe z serem

15 luty 2018
Kluski leniwe Jawo są ręcznie robione i bardzo starannie przygotowane z najwyższej jakości składników - najlepszych ziemniaków i puszystego, świeżego sera twarogowego. Są miękkie i zachwycają niezwykle lekką konsystencją oraz delikatnym aromatem. Nie rozpadają się podczas gotowania i po wyjęciu są sprężyste.
Kluski leniwe z serem Jawo nie zawierają środków konserwujących, a także – co bardzo istotne – żadnego dodatku cukrów. To jest właśnie tajemnica ich domowego smaku.
Potrawę można podać zarówno na obiad, jak i sycącą kolację. Jest to faworyt w menu dużych i małych łasuchów. Kluski świetnie smakują z prostymi dodatkami np. okraszone bułką tartą z roztopionym masełkiem lub z dodatkiem cukru i cynamonu. W wersji nieco bardziej oryginalnej można je podawać np. z sosem piernikowo – bakaliowym lub sosem waniliowym z kruszonym karmelem. Przygotowanie klusek jest bardzo proste: wystarczy wrzucać je pojedynczo na osoloną wodę i gotować ok. 6 minut od momentu ich wypłynięcia na powierzchnię.
Dostępne są w 450 - gramowym opakowaniu, którego zawartość wystarczy na obfity posiłek dla całej rodziny. Produkt wyróżniony przez MRiRW znakiem „Poznaj Dobrą Żywność”.

Mat. prasowe: TOK TOK

Przeczytaj również:

Partnerzy