Interpoma 2022 - dynamika amerykańskiego przemysłu i zautomatyzowanie zbiorów

17 maj 2022
Thomas Mur, dyrektor centrum wystawowego Fiera Bolzano, wyjaśnia: „Jako wiodące targi branży jabłek, Interpoma zawsze udowadniała, że ​​wyprzedza swoje czasy, oferując co dwa lata bardzo atrakcyjny program dla międzynarodowych graczy z branży. Również w tym roku skoncentrowaliśmy nasz wybór na najciekawszych aktualnych trendach, które w imponujący sposób dokumentują, jak silnie i szybko zmienia się i rozwija świat jabłek.” »

Certyfikowane sesje edukacyjne w ExpoCulinaire

17 maj 2022
Dostarczony przez wiodące w regionie instytuty edukacji kulinarnej i szkoleń — ExpoCulinaire zaprasza do rejestracji na BEZPŁATNE akredytowane sesje edukacyjne i szkoleniowe — wszyscy uczestnicy otrzymają certyfikat Worldchefs Attendance Certificate. Światowej klasy instytuty edukacji kulinarnej, specjalizujące się w szkoleniach dla szefów kuchni, poprowadzą kompleksowy program seminariów w ciągu czterech dni od 30 maja do 2 czerwca w ADNEC w Abu Zabi. »

Już tylko tydzień na rejestrację

17 maj 2022
Ponad 300 kierowników głównych firm sadowniczych z Woroneża, Lipiecka, Kaługi, Riazania, Rostowa, Swierdłowska, Biełgorodu, Czelabińska, Briańska, Tuły, Tweru, Saratowa, Niżnego Nowogrodu, Penzy, Archangielska, Tambow, Tomsk, regiony kostromskie, obwód stawropolski, obwód chabarowski, Chanty-Mansyjski Obwód, Kabardyno-Bałkaria, Osetia Północna, Białoruś, Kazachstan, Armenia potwierdziły swój udział w Forum Sady i Winnice Rosji i WNP (31 maja-1 czerwca 2022 r., Moskwa). »

FPC zachęca międzynarodowe do udziału w FPC Fresh Awards 2022

17 maj 2022
Konsorcjum Fresh Produce Consortium (FPC) – brytyjskie stowarzyszenie handlu świeżymi produktami – zaprasza osoby prywatne i firmy z całego świata do udziału w edycji 2022 prestiżowych nagród FPC Fresh Awards. Coroczne nagrody wyróżniają doskonałość i innowacyjność wszystkich tych, którzy działają w brytyjskim łańcuchu dostaw świeżych produktów, ciętych kwiatów i roślin; od najlepszych hodowców i dostawców po najlepszych usługodawców. »

Agromediterránea zastępuje plastik w 100% kompostowalnym PLA i opakowaniem kraft

12 maj 2022
Nowe, przyjazne dla środowiska torby nie zawierają plastiku i są w 100% pochodzenia biologicznego, biodegradowalne i kompostowalne. Agromediterránea poszerza asortyment świeżych warzyw o białą cukinię, czerwoną paprykę Lamuyo i czarną bakłażana. W ramach strategii „zero plastiku” Agromediterránea oferuje również inne alternatywne rozwiązania w zakresie opakowań. »

Boom na awokado

11 maj 2022
W odniesieniu do handlu awokado, Ernst J. Woltering, profesor i naukowiec z Wageningen University & Research, skomentował: „Obecnie Holandia jest głównym ośrodkiem handlu awokado w Europie, a odmiana Hass stanowi 90%. Kolumbia jest jednym z największych producentów i eksporterów awokado: Jorge Enrique Restrepo Girón z kolumbijskiej firmy Hass Avocado Producers and Exporters Corporation powiedział: „Dzisiaj najbardziej dostępnym rynkiem jest rynek amerykański, podczas gdy rynek chiński jest najtrudniej dostępny. »

Kissabel, sezon na południowej półkuli

11 maj 2022
Zbiory jabłek Kissabel® w Chile, Argentynie, Nowej Zelandii, Australii i RPA zakończyły się w ostatnich tygodniach z bardzo pozytywnymi wynikami. Dzięki stosunkowo normalnym letnim warunkom jakość była doskonała, przy kalibrach dobrych rozmiarów. Jabłka o czerwonym miąższu, zachęcająco chrupiące i niezwykły smak, są gotowe zachwycić konsumentów na półkuli południowej. »

Największe zgromadzenie specjalistów gastronomii i szefów kuchni na Bliskim Wschodzie

11 maj 2022
Najbardziej wpływowe wydarzenie tego roku dla branży HORECA... za niespełna trzy tygodnie w Abu Dhabi od 30 maja do 2 czerwca 2022 roku. Ta edycja ExpoCulinaire, wraz z Kongresem Worldchefs, zapewnia niezrównaną platformę do pozyskiwania nowych perspektyw biznesowych, nawiązywania znaczących kontaktów z większymi możliwościami nawiązywania kontaktów i kluczowych zakupów. »

Macfrut, wielu reprezentantów z krajów uczestniczących

6 maj 2022
Macfrut, międzynarodowe targi branży świeżych produktów, które trwają obecnie w Rimini Expo Center i zakończą się dzisiaj, 6 maja, przyciągnęły wielu zagranicznych uczestników. Kontynent afrykański jest reprezentowany przez ponad 200 profesjonalistów z Angoli, Kamerunu, Wybrzeża Kości Słoniowej, Etiopii, Ghany, Kenii, Mali, Nigru, Ugandy, Tanzanii, Senegalu, Somalii, Zambii i Zimbabwe. Jeśli chodzi o kraje spoza UE, jest też wielu uczestników z Kuby, Dominikany, Wenezueli, Uzbekistanu, Indonezji i Wietnamu. »
Partnerzy