Dzień mrożonej żywności

5 marzec 2021
Anuga Frozen Food z innowacyjnymi produktami mrożonymi i nowymi trendami. 6 marca 2021 r. to Dzień Mrożonki. Mrożonki narodziły się 91 lat temu w dziesięciu sklepach spożywczych w małym mieście Springfield w amerykańskim stanie Massachusetts. Po raz pierwszy można było tu kupić mrożonki, takie jak warzywa, owoce i ryby. Zastosowanym tu trikiem było tak zwane mrożenie szokowe, które do dziś jest najdelikatniejszą metodą konserwacji, ponieważ całkowicie obywa się bez konserwantów. »

Grupa Emsur uzyskuje certyfikaty ISO 9001 i 14001 we wszystkich swoich zakładach

5 marzec 2021
Emsur pomyślnie przeszedł audyty ISO 9001 i 14001 w zakresie systemów zarządzania jakością i zarządzania środowiskowego. Grupa dodatkowo wzmacnia swoje zaangażowanie w doskonałość operacyjną i zrównoważony rozwój. Dzięki tym dwóm certyfikatom EMSUR ratyfikuje swoje zaangażowanie w zrównoważony rozwój i ochronę środowiska, a także promowanie kultury doskonałości w zakresie jakości i bezpieczeństwa. »

Popyt na jabłka Kissabel nadal przewyższa podaż

4 marzec 2021
Dostawcy zgłaszają duże zainteresowanie handlowe i przewidują świetlaną przyszłość dla marki. Kissabel®, innowacyjna seria odmian jabłek o czerwonym lub różowym miąższu, oferuje coraz większej liczbie europejskich nabywców ogromną szansę na zwiększenie sprzedaży. Jest to pogląd podzielany przez niektórych wiodących dostawców na kontynencie, którzy obecnie zgłaszają poziomy popytu komercyjnego znacznie przekraczające dostępną podaż. »

Nowa formuła targów ColdChain Poland 2021

2 marzec 2021
ColdChain Poland Virtual Expo to odpowiedź na aktualną sytuację epidemiczną w Polsce jako alternatywa dla targów stacjonarnych. Jest to jedyne takie rozwiązanie na rynku dla przedsiębiorstw działających w chłodniczym łańcuchu dostaw, aby w bezpieczny sposób wziąć udział w wydarzeniu biznesowym, prezentując swoje usługi i produkty za pośrednictwem dedykowanej platformy internetowej. Nie zabraknie także licznych paneli dyskusyjnych oraz prelekcji, które są nieodłącznym elementem targów ColdChain Poland. »

„Transform” Anuga 2021 kładzie nacisk na transformację żywności

1 marzec 2021
„Nie tylko obserwujemy, jak wdrażanie transformacji żywności przebiega w sektorze rolnym, w produkcji żywności i napojów czy w globalnych łańcuchach dostaw i wartości, ale także domaga się nowego podejścia w odniesieniu do nawyków żywieniowych i konsumentów. Oprócz tego istnieją dodatkowe aktualne wyzwania, takie jak ograniczenia eksportowe i podróżne, zwiększony popyt na produkty korzystne dla zdrowia, a także obszar napięć między różnymi systemami, na przykład globalizacja kontra deglobalizacja lub wygoda kontra zrównoważony rozwój i zero odpadów. Anuga 2021 będzie oferować nowe formaty, które uwidocznią wiele procesów transformacji ”- wyjaśniła Stefanie Mauritz, dyrektor Anuga. »

21Food Online Expo, trzecia sesja (Azja), uroczyste otwarcie 1 marca

1 marzec 2021
W celu promowania wizerunku marki korporacyjnej, poszerzenia światowego rynku handlu zagranicznego żywnością i pozyskania zamówień, 1 marca o godzinie 11:00 otwarto trzecią sesję (Azja) 21Food Online Expo (Azja), której gospodarzem była wystawa 21Food i Topservice. Od 1 marca do 5 marca krajowe i zagraniczne firmy produkujące wysokiej jakości żywność i składniki żywności gromadziły się, aby zaprezentować swoją ofertę produktową w formie nowego trybu wystawienniczego, takiego jak stoiska online, transmisje wideo na żywo. »

Ciągłe monitorowanie wciornastków i mączlików

26 luty 2021
Mączliki i wciornastki to szeroko rozpowszechnione główne szkodniki rolnicze różnych roślin warzywnych, ozdobnych i upraw polowych. Najważniejsze gatunki to mączlik ze słodkich ziemniaków Bemisia tabaci, wciornastek Thribs tabaci i wciornastek zachodni Frankliniella occidentalis. Te szkodniki, zdolne do powodowania rozległych szkód, mogą żerować bezpośrednio na roślinach, obniżając jakość produkcji, wydzielać spadzię, w której rozwijają się pleśnie i przenosić wirusy. »

WAPA przedstawia roczną prognozę produkcji na półkuli południowej

25 luty 2021
WAPA opublikowała prognozę produkcji jabłek i gruszek na półkuli południowej na nadchodzący sezon. Zgodnie z prognozą, która konsoliduje dane z Argentyny, Australii, Brazylii, Chile, Nowej Zelandii i RPA, szacuje się, że produkcja jabłek wzrośnie o 6% w 2021 r. w porównaniu z rokiem poprzednim, a produkcja gruszek ma się ustabilizować. »

100 milionów jabłek z nowym wizerunkiem Marlene®

24 luty 2021
W Międzynarodowym Roku Owoców i Warzyw ponad 100 milionów jabłek wniesie kolor do sklepów spożywczych na całym świecie dzięki nowemu wyglądowi Marlene®. Po zakończeniu konkursu cyfrowego zorganizowanego przez VOG Consortium z okazji 25. urodzin jabłka z Południowego Tyrolu nadszedł czas, aby zwycięskie dzieło artystki Francesca Cito zadebiutowało na rynku. »
Partnerzy