WorldFood Istanbul 2016

29 czerwiec 2016
W terminie 1-4.09.2016 w centrum wystawienniczym CNR Expo w Stambule odbędzie się dwudziesta czwarta edycja międzynarodowych targów spożywczych WorldFood Istanbul. To największe targi poświęcone produktom i technologii spożywczej w Turcji. Co roku przyciągają setki krajowych i zagranicznych producentów żywności, którzy przyjeżdżają do Stambułu, aby prezentować nowości produktowe, nawiązywać wartościowe kontakty handlowe i pozyskiwać partnerów biznesowych. »

Biznes ponad granicami

28 czerwiec 2016
Już niecałe trzy miesiące zostały do Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD. To największa w naszym kraju jaki i w Europie Środkowo-Wschodniej wystawa prezentująca rezultaty pracy producentów żywności i wydarzenie silnie wspierające wymianę towarową pomiędzy Polską i zagranicą. Ekspozycja w tym roku obejmie trzy duże pawilony. Największą jej część zajmą oczywiście polscy producenci żywności. »

Nowości w programie Targów WorldHotel

25 czerwiec 2016
Trwają prace nad programem 9. Międzynarodowych Targów WorldHotel. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 12-14 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Nowością będą dwa konkursy, tj. Kulinarne Mistrzostwa Polski Roberta Sowy i Best Pastry Chef 2016 Tomasza Dekera. Warto już dziś wpisać do kalendarza datę Targów WorldHotel. »

Biedronka oraz Piotr i Paweł zwyciężyli

23 czerwiec 2016
Pierwszy konkurs „Best Private Labels Packaging” rozstrzygnięty. Podczas Future Private Labels w Kielcach wyłoniono zwycięzców za najlepsze opakowanie produktu marki własnej. Do rywalizacji zgłoszono 36 opakowań w 6 kategoriach. Trzy nagrody, przypadły sieci Biedronka, dwie sieci Piotr i Paweł – w tym Nagroda Zwiedzających. »

Future Private Labels 2016 z sukcesami

22 czerwiec 2016
Pierwsze w Polsce wydarzenie w stu procentach poświęcone polskiej branży marek własnych okazało się strzałem w „10”. Formuła, która połączyła III Targi Producentów Marek Własnych i specjalistyczną Konferencję, a także warsztaty opakowań i konkurs na najlepsze opakowanie marki własnej, została doceniona. »

Polskie brokuły już na sklepowych półkach

15 czerwiec 2016
Z roku na rok areał upraw brokułów w Polsce wzrasta. Dotyczy to zarówno sezonu wiosenno-letniego, jak również uprawy jesiennej. Producenci szacują, że łącznie w Polsce uprawianych jest około 7-8 tysięcy hektarów tych warzyw, z czego zbiór z ok. 2 tys. ha przeznaczony jest na świeży rynek, a pozostała ilość na przetwórstwo. Polski brokuł cieszy się rosnącym zainteresowaniem krajowych konsumentów. »
Partnerzy